Min baggrund

Hvem er jeg?

GENNEM 25 ÅR SOM SPECIALLÆGE I ALMEN MEDICIN har jeg fået en stor erfaring og baggrund for diagnostik og behandling.

I mit arbejde som praktiserende læge har jeg suppleret med en psykoterapeutuddannelse, da jeg manglede nogle redskaber til at kunne give den optimale behandling til visse patienter.

Siden har jeg suppleret med en uddannelse som søvnvejleder samt uddannet mig til mindfulness-instruktør.

Min erfaring som læge har givet mig stor indsigt i, at mange patienters symptomer har en anden årsag end den rent lægevidenskabeligt kan forklares og behandles.

Ved at forstå det, og bruge den viden og den teknik jeg har lært, er jeg nået meget længere i min lindring af patienternes symptomer, end jeg kunne før.

Min erfaring med at afhjælpe symptomer på søvnløshed stammer fra både min egen søvnløshed over flere år, samt mange gode spørgsmål fra mine patienter og klienter.

På medicinstudiet lærte jeg ikke meget om at hjælpe patienter med søvnløshed.
Der skal oftest mere end en ting til at finde sin tabte nattesøvn igen.
Derfor har jeg lavet et online-søvnkursus som giver svar på mange spørgsmål, samt råd, vejledning og øvelser til brug for de fleste med søvnløshed.

Kurset hedder “Sov Bedre, allerede i nat”

 

 

uddannet Søvnvejleder fra Center for Stress i 2016

Søvnvejleder

Min erfaring med søvnløshed er kommet gennem mange år som praktiserende læge, og at jeg i en periode i mit eget liv har været søvnløs.

Når man har ligget søvnløs nogle nætter begynder tankerne allerede at svirre:

  • “Sover jeg mon nu i nat?”
  • “Jeg skal altså have sovet til i morgen, for ellers er jeg ingenting værd hele dagen.”
  • “Jeg må hellere gå tidligere i seng i aften for at indhente noget søvn.”
  • “Jeg har slet ikke sovet i nat. Jeg melder mig syg fra arbejde.”
  • “Hvorfor kan jeg ikke sove, når alle andre kan!”

Når disse og mange andre tanker begynder at dukke op, er det helt sikkert, at et mønster er begyndt til yderligere søvnløshed.

Sandheden er, at vi alle sover ujævnt ind i mellem, og de fleste mennesker har opvågninger om natten, som er helt uproblematiske.. hvis man altså ikke problematiserer dem.
Er søvnløsheden blevet kronisk, dvs. at den har varet i uge- eller månedsvis, evt. i årevis, har de fleste fået en lavere livskvalitet. Man begynder at reducere sit sociale liv, man begynder at skærme sig mod oplevelser, der “forstyrrer”, og man bruger meget tid på at planlægge natten, og dagen derpå, for at kunne holde til ikke at sove godt.

Man fodrer således på bekymringen, og der opstår en ond cirkel, lang tid efter årsagen til den akutte søvnløshed måske er overstået.

Dette problem søger mange så at løse af medicinsk vej, og det er der, min interesse for at optimere behandlingen af patienternes søvnløshed er startet. For sovepiller skal en læge jo udskrive…men da jeg ved, at sovepiller ikke løser noget på langt sigt, har jeg valgt at tage søvnvejlederuddannelsen, for at give en anden og mere bivirkningsfri behandling til mine patienter.

Jeg har siden opfundet en “Sovepude”, en tryghedsskabende og lyddæmpende pude, Silent Embrace, og lavet et online søvnkursus: Sov Bedre, allerede i nat.

Min lægebaggrund

Speciallæge i almen medicin

Uddannet læge i 1986, speciallæge i almen medicin i 1995.

Jeg har været uddannelseslæge i almen praksis flere steder, før jeg blev kompagnon i en lægepraksis i Hundested. Der har jeg arbejdet i 16 år.

Jeg er fortsat lægevikar på deltid, og holder således fortsat min viden opdateret.

Jeg har været ansat på mange afdelinger under min uddannelse til praktiserende læge.

  • Psykiatrisk afdeling Sct. Hans og Hillerød
  • Dermatologisk (hud-) afdeling Bispebjerg
  • Reumatologisk afdeling Hillerød
  • Gynækologisk afdeling Hillerød
  • Kirurgisk afdeling Frederikssund
  • Medicinsk afdeling Frederikssund
  • Medicinsk afdeling Hillerød
  • Kirugisk afdeling på Roskilde
  • Medicinsk afdeling i Fakse
  • Blandet sygehus i Terndrup
Min psykoterapibaggrund

Traume- og relationsterapeut, mindfulnessinstruktør

Jeg er uddannet SE®-terapeut fra 2008, og NARM®-terapeut i 2014.

Mindfulness-instruktør fra 2015.

Medlem af Dansk Psykoterapeutisk Forening, MPF.

Som praktiserende læge har jeg gennem alle årene brugt samtaleteknikker til patienter, som har haft forskellige psykiske problemstillinger, stress, angst, depression, mm.

Som årene gik blev jeg optaget af SE®-terapien, traumeterapi, for den gav mig et uvurderligt redskab i terapien og fordi den forklarede terapeutisk, hvad jeg nogen gange ikke kunne forklare lægeligt.

Hvorfor får nogle patienter varige mén af et piskesmæld, og andre ikke?

De mange patienter med kroniske problemer, smerter og lignende, som vi som læger ikke kan hjælpe med andet end for eksempel smertestillende medicin og fysioterapi, har jeg oplevet at kunne hjælpe til bedre livskvalitet, ved at behandle med SE®.

Siden har jeg suppleret med NARM®-uddannelsen, som giver endnu et lag af forklaring og behandlingsmulighed, idet man tager patienternes tillærte overlevelsesstrategier og deres tilknytningstraumer med i terapien.

Jeg har således min søvnvejleder-uddannelse, min almenmedicinske viden, min terapeutiske uddannelse, og min mindfulnesserfaring med i min behandling.