Traumeterapi

SE®-terapi

Kroppen husker traumer, bedre og længere end vores bevidsthed gør. Derfor vil vi ind i mellem opleve, at vi fungerer dårligt på visse punkter i vores liv. Det kan være ubehag ved en køretur i bil, at være alene hjemme, eller at vi har en smerte i en del af vores krop, som vi ikke kan komme af med, selv med optimal behandling hos lægen eller anden behandler.

Vores nervesystem er opbygget af tre hjernelag: det bevidste, det følelsesmæssige, og det ubevidste også kaldet krybdyrhjernen. De tre lag snakker sammen hele tiden, og når vi fungerer bedst, er der en fin harmoni og balance i samspillet hjernelagene i mellem.

Link til Se®-foreningen

Når vi har været udsat for traumer, vil samspillet mellem hjernelagene ikke være så harmonisk mere.
Teorien bag SE®-metoden, som bliver understøttet af nyeste forskning, er, at en traumatisk stressreaktion er en følge af et højt aktiveret nervesystem, hvor spænding og energi er spærret inde i kroppen hvorved der udvikles symptomer. Symptomer kan være kronisk træthed, nedsat koncentrationsevne og kortidshukommelse, migræne, PTSD symptomer og depression. Det er ikke selve begivenheden, der udløser et traume, men personens reaktion på oplevelsen.

Ved SE®-terapien vil selve traumehistorien træde i baggrunden, for det er ikke historien, der er vigtig, men kroppens reaktion på historien.

Ved at lade kroppen være i fokus, arbejdes traumet ud af kroppen blidt og respektfuldt.
Ved at fortælle historien uden at kroppen får lov at tilpasse sig denne bid for bid, risikerer vi at blive re-traumatiseret.